mandag 13. desember 2010

Lussekatter




På fredag bakte vi lussekatter for Tiril skulle ha de med på skolen i dag for å dele ut til de andre på barneskolen.


Oppskriften fikk vi fra skolen, deigen var som fløyel å bake ut. Den kan jo brukest til andre ting som: hvetemuffins,kringler osv....


Så her er oppskriften:




LUSSEKATTER
3 dl melk
25 g gjær
8-9 dl hvetemel
100 g smør
1 dl sukker
1 lite egg
litt salt
(safran)


Gjæren røres ut i litt av den fingervarme melken,tilsett resten av melken
og ca. 2/3 deler av melet. Elt deigen til den slipper bollen.
La den heve til dobbel størrelse.

Rør smør og sukker porøst og halvpisket egget.
Bland dette i den hevede deigen sammens med mere mel til passe deig, må ikke bli for fast.

Bakes ut og etterheves.

Pensles med egg.

Stekes på 225-250 grader i ca 8 min.

LYKKE TIL!!!








2 kommentarer:

  1. Eg og ane laga lussekatta i går. Det vart godt det. Ingrid Espelid si oppskrift var kjempe bra å trilleut.

    SvarSlett
  2. Flotte lussekatter, Jeg delte ut til de på jobb av de jeg og Ida lagde.

    SvarSlett